Coach er et gammelt begrep. På 1800-tallet ble «coach» brukt av engelske studenter som betegnelse på lærere som ga privatundervisning som eksamenshjelp: engasjerte lærere som ga studentene en følelse av å …
Alltid nysgjerrig, aldri utlært
Coach er et gammelt begrep. På 1800-tallet ble «coach» brukt av engelske studenter som betegnelse på lærere som ga privatundervisning som eksamenshjelp: engasjerte lærere som ga studentene en følelse av å …
Det stemmer ikke at Kurt Lewin beskrev endring som disse tre trinnene: opptining→endring→forankring (unfreezing→change→refreezing) Endringsledelse – det er ikke alltid som i lærebøkene. Vi har lenge sett på Kurt Lewins …
Her er en tanke: 70% av endringsprosjekter i organisasjoner mislykkes. DET ER MYE! Jeg har selv skrevet om det, flere ganger. Imidlertid, er 70% for høyt? Kan det stemme? Hvis …
Er du i ferd med å gå inn i en ny lederrolle? Har du tenkt gjennom dine forventninger og avstemt dem med nærmeste leder? De første 18 månedene i ny …
Så vi må endre oss, det er slik problemet fremstår. Vi trår til med store hårete mål, som viser seg å være mer problematiske enn motiverende, som krever betydelig innsats, …
De siste ti-årene er digital coaching blitt svært vanlig. Coachen møter sine coachees online, gjennom apper som Zoom, Teams, Whereby på pc eller mobil. Pandemien akselererte dette. Vi har fått …
«Tvil aldri på at en en liten gruppe med tenksomme og forpliktede mennesker kan forandre verden. Det er faktisk den eneste måten å gjøre det på»Viral endringMargaret Mead, antropolog Begrepet …
«Det hevdes ofte at all ledelse er endringsledelse[1]. Ordet er forslitt og kommer fra en tid der endringer var unntakene. Når endring blir regelen, oppstår det motsatte problemet: Hvordan kan …
Mange planlagte endringer mislykkes. Det ser ut til at vellykkede endringsprosesser tar vare på både de menneskelige utfordringene og det forretningsmessige. Får du med deg dine medarbeidere så er mye gjort. Organisatoriske endringer …
For kort tid siden publiserte the American Political Science Review en undersøkelse som fant at “det å være empatisk ikke reduserer partisk motvilje hos dem som stemmer anderledes og faktisk også gjør …
Start med adferd, få mening. Det er ikke uvanlig å mene at det ikke er noe poeng å fokusere på adferd hvis folk «ikke mener det». Meningen skal visstnok først …
Å være perfeksjonist høres kanskje ut som en positiv egenskap, men hvor positivt er det egentlig for deg som leder med denne såkalte egenskapen? Av Marie Henriksen 19. juli 2019, …
Det nærmer seg jul, tiden for nisser og troll og mye annen gammel overtro. I den ånd kan det passe med en artikkel om noen myter fra arbeidslivet. Noen av …
Som coacher arbeider vi ofte i området mellom mestring og utfordring; vi stiller spørsmål, anerkjenner og utfordrer igjen. Vårt arbeid er å holde coachee utenfor komfortsonen. Vi viser det noen …
Så du har tenkt å innovere, skape noe nytt, noe nytt og nyttig. Da må vi tørre å feile. Dette sier noen av de som innoverer mest: «Celebrate failure»; «Reward …
Det virker som om det vellykkede innovatører har felles er en manglende evne til å gi opp. De har sisu, de holder ut. De står i vanskelighetene uten å gi …
Alle ønsker å arbeide for organisasjoner som presterer bra. Store undersøkelser fra Gallup, Aon Hewitt, HumanKapitalindeksen, Ennova og mange andre viser at organisasjoner med høyt nivå av medarbeiderengasjement presterer bedre …
Denne samtalen om forventninger er den andre av de seks samtalene alle ledere må ha med sine medarbeidere På tross av at mange fremdeles benytter seg av tradisjonelle målstyringsverktøy, så …
Vår evne til å tenke, planlegge og handle rasjonelt kan få oss til å tro at logisk-rasjonell tenkning, planlegging og handling faktisk er det som driver våre handlinger. Ikke noe kunne være lenger …
Halo effekten “et fenomen hvor vi bedømmer noe eller noen på en positive måte basert på en tidligere positive erfaring med noe eller noen vi beundrer” Effekten er ubevisst. Husker …
Ved gjennomgang av ledervurderingene av 1214 ledere fra organisasjoner over hele verden, skriver Hay Group´s The McClelland Centre’s forskere at de fant at jo høyere lederne var i organisasjonen jo …
Voksne lever livet i to grunnleggende mønstre. De er enten i en rolig fase eller i en overgang. Disse rolige fasene og overgangene oppleves som sykluser som gjentar seg over …
De slitsomme kulturene. Ser du egentlig godt nok? Med den betydelige innvandringen vi har hatt til Norge det siste året trenger vi å kunne snakke klokere og mer humant om hva …
Nedbemanning fører til økt bruk av vikarer og løsarbeidere –«Du kan leie hendene mine midlertidig, men tankene mine må du kjøpe» Med ny lovgivning og endrede holdninger hos ledere og …
Hender det du lurer på hvorfor medarbeiderne dine ikke skjønner hva du mener? Sier du noe og så gjør de noe helt annet? Har du tenkt på at det kan …
Hvordan kan du styrke din organisasjon og samtidig øke din personlige innflytelse? Hvordan kan du støtte ledere og team som står overfor utfordrende situasjoner og som trenger nye måter å …